Община Брацигово logo
Община Брацигово

 

Важно съобщение във връзка с подготовката по изготвяне и отпечатване на избирателни списъци за предстоящите през есента избори за избиране на общински съветници и кметове

 

13-03-2015
УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

Във връзка с подготовката по изготвяне и отпечатване на избирателни списъци за предстоящите през есента избори за избиране на общински съветници и кметове,
Ви уведомяваме за следното:

Съгласно действащия в Република България Изборен кодекс (чл. 396,ал. 1), право да избират общински съветници и кметове имат българските граждани, които са навършили 18 години към изборния ден включително, не са поставени под запрещение, не изтърпяват наказание лишаване от свобода и са живели най-малко през последните 6 месеца в съответното населено място.
Ако вече не пребивавате в чужбина и нямате настоящ адрес на територията на община Брацигово, за да може да упражните правото си на глас, е необходимо до 20 април да се явите в Общинска администрация Брацигово (или в кметствата на Общината) и да заявите своя актуален настоящ адрес.
Всички пребивавали в чужбина и не заявили настоящ адрес на територията на страната е възможно да не бъдат вписани в избирателните списъци в зависимост от датата, която ще бъде определена за произвеждане на избори за общински съветници и кметове с Указ на Президента на Република България.


За повече информация тел. 03552/2065 вътр.111 или 117.


 

Назад »

    Адрес на Община Брацигово: ПК 4579, гр. Брацигово, ул. "Атанас Кабов" №6а, област Пазарджик