Община Брацигово logo
Община Брацигово

 

Стартира програма "Осигуряване на топъл обяд"

 

07-04-2015
ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА ЗА ХРАНИ И/ИЛИ ОСНОВНО МАТЕРИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ
ФОНД ЗА ЕВРОПЕЙСКО ПОДПОМАГАНЕ НА НАЙ- НУЖДАЕЩИТЕ СЕ ЛИЦА
Операция „Осигуряване на топъл обяд"
2014BG05FMOP001-03.01

„ОСИГУРЯВАНЕ НА ТОПЪЛ ОБЯД"
по Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица 2014-2020 г.
Агенцията за социално подпомагане стартира изпълнението на оперативната програма за храни с покана към общини и райони на общини на територията на страната за финансиране на обществените трапезарии на територията на страната.
През есенно-зимния период 2014/2015 г. (от началото на месец октомври до края на месец април) над 13 000 души получават топъл обяд. Със средства по оперативната програма ще се даде възможност на тези лица да получават топъл обяд и през останалите месеци на годината - от началото на месец май до края на месец септември. Към момента са разкрити 179 обществени трапезарии. Ще се даде възможност и за създаване на нови трапезарии за целогодишно обслужване, в общините, които не са финансирани от фонд „Социална закрила".
Обществените трапезарии ще предоставят топъл обяд в работните дни от седмицата на: лица и семейства, които получават месечни социални помощи;
 на самотни неосигурени родители, които живеят с децата си;
 на самотни възрастни лица с минимални пенсии;
 на скитащи и бездомни лица;
 лица и семейства, инцидентно пострадали от бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ по реда на Закона за социално подпомагане.
Видовете хранителни продукти за приготвяне на топлия обяд ще бъдат определяни от съответната община. Тя ще има ангажимента и отговорността да гарантира предоставяне на разнообразно седмично меню, с което да се осигури балансирано хранене на целевата група, при спазване на изискванията за безопасност на храните и националните стандарти и норми за хранене.
Желаещите да ползват услугата следва подават заявление по образец с приложените към него документи както следва:
- Служебна бележка от Дирекция „ Социално подпомагане „ ;
- Служебна бележка от Дирекция „ Бюро по труда„, /ако лицето е безработно/;
- Документ доказващ месечния доход на лицето / пенсия /;
- Копие от лична карта;

Документите се подават на фронт - офиса на Общинска администрация град Брацигово до 17.00 часа на 23 април 2015 год.
Комисия определено със Заповед на Кмета на Община Брацигово ще разгледа всички постъпили в срок заявления и ще класира бенефициентите;
Списъкът с одобрените бенефициенти ще бъде изложен на информационното табло на входа на Общинска администрация град Брацигово, входовете на кметствата по населените места и на интернет страницата на Община Брацигово на 30 април 2015 год.;
Обядът ще приготвя и доставя ежедневно през работните дни, от кухнята на „Домашен социален патронаж" - Брацигово;


 

Изтегли:

Заявление-декларация

Назад »

    Адрес на Община Брацигово: ПК 4579, гр. Брацигово, ул. "Атанас Кабов" №6а, област Пазарджик