Община Брацигово logo
Община Брацигово

 

За поредна година Община Брацигово подкрепя национална кампания, която тази година е под надслов

 

05-05-2015

За поредна година Община Брацигово подкрепя национална кампания, която тази година е под надслов "Да изчистим България заедно". Новото тази година е, че ще се проведат пет еднодневни акции за почистване на най-уязвимите зони - градска среда, места за отдих и спорт, детски площадки, природни паркове и защитени територии, речни корита. Разработено е ново мобилно приложение. В него всички участници ще могат да се локализират на картата, да качват снимка на мястото преди и след почистването, както и да отбелязват броя на доброволците, включили се в акцията. На обявените тематични дати Община Брацигово призовава гражданите да се включат активно в акциите по почистване на определените места.
Дати за почистван: 10 май - Европейски ден за почистване: акция за почистване на градските зони в населените места- Почистване на междублокови пространства и зелени площи на територията на община Брацигово 17 май - Международен ден на спорта: акция за почистване на зоните за отдих и спорт. Обявяваме следните зони за почистване: Парк "Банята"; Спортни площадки и около стадионите за футболнатериториятана цялата община.
31 май - По повод на международния ден на детето - 1 юни, ще се почистват детските площадки: Училищни дворове и дворове на детски градини.
7 юни - Национален ден на природните паркове: почистване на природни паркове и защитени територии: Защитена местност "Атолука " .
27 юни - Почистване на водоеми и реки - Гачово Блато и Бурово блато еста" Брацигово.
За всички желаещи да се включат в кампанията за почистване, Община Брацигово е осигурила чували и ръкавици, както и своевременно извозване на събраните отпадъци.
Чувалите със събраните отпадъци трябва след почистването да бъдат изнесени в близост до път или налични съдове за отпадъци.

Назад »

    Адрес на Община Брацигово: ПК 4579, гр. Брацигово, ул. "Атанас Кабов" №6а, област Пазарджик