Община Брацигово logo
Община Брацигово

 

Предложение за изменение и допълнение на Наредба за опазване на обществения ред, поддържане на чистотата, тревната и декоративна растителност, полските имоти...

 

02-02-2016

ПРЕДЛОЖЕНИЕ 

от Петко Валентинов Петков - Кмет на община Брацигово, гр. Брацигово, ул. „ Атанас Кабов" № 6а 

Относно: Изменение и допълнение на Наредба за опазване на обществения ред, поддържане на чистотата, тревната и декоративна растителност, полските имоти, горите и общинско имущество, специализирана закрила на деца на обществени места на територията на община Брацигово, опазване и възпроизводство на околната среда и обществения ред на летовищата" В. Петлешков" и „ Розовски вриз".

 

 

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ПРЕДСЕДАТЕЛ,

         Във връзка с получено в общинска администрация писмо от Районна прокуратура с изх. № 610/ 2015 от 13.08.2015 г. за законосъобразност на подзаконовите нормативни актове молим на  предстоящото заседание на Общински съвет - град  Брацигово, на основание чл.21, ал.2 от ЗМСМА да бъде взето решение, с което да се измени чл.10  от Наредба № 1 на ОбС гр. Брацигово както следва:

Чл.10 се изменя както следва:

Ал.1 било: Собственици на заведения, които допускат сервиране на алкохол на ученици и лица под 16 години, се наказват с глоба от 100 до 500 лева.

Ал.1 се изменя както следва:

Забранява се продажбата на алкохол и тютюневи изделия на деца.

Ал.2 било:

Собственици  на търговски обекти, които продават цигари и алкохол на ученици и лица под 16 години се наказват с глоба от 100 до 500 лева.

Ал.2 се изменя както следва:

При констатиране на нарушения по ал.1 се сигнализират органите на МВР за съставяне на акт за установяване на нарушения.

Петко Петков

Кмет на Община Брацигово

 

Съгласувал: Елена Василева

Юрист на Община Брацигово

 

Изготвил: М. Пищалова

гл. експ. ТУТ и ПЗ

 

Назад »

    Адрес на Община Брацигово: ПК 4579, гр. Брацигово, ул. "Атанас Кабов" №6а, област Пазарджик