Община Брацигово logo
Община Брацигово

 

Осигуряване на пожарната безопасност в защитените територии

 

07-04-2016

НА ВНИМАНИЕТО НА НАСЕЛЕНИЕТО ОТ ОБЩИНА БРАЦИГОВО

 

Относно осигуряване на пожарната безопасност в защитените територии - изключителна държавна  собственост със Заповед № РД -144/17.03.2016 г. на Министъра на околната среда и водите  - периодът от 1  април до 31 октомври 2016г. е определен за пожароопасен  сезон за защитените територии  в землището на всяка община.

Във връзка с това кметът на община Брацигово е издал нарочна Заповед № РД -65/11.02.2016г. с цел осигуряване на пожарна безопасност в районите на резерват  „Купена" намиращи се на територията на община Брацигово и  другите потенциално опасни територии от гори и полска растителност прилежащи към землището на общината.

В Заповедта се нарежда на кметовете на кметства да създадат необходимата организация за своевременно и бързо реагиране при възникване на пожари, като поставят на видно място в селищата номерата на собствените си мобилни телефони и телефоните на пожарната и дежурния към ОбСС, ЕЕНСП „ 112". Освен това те ще трябва да актуализират списъците на доброволните формирования за гасене на пожари, както и да актуализират инструкциите за реда на тяхното оповестяване.

Към задълженията на кметовете, съгласно тази заповед,  влиза и осигуряването на подръчен инвентар за гасене, както и поддръжката на подстъпите към естествените и изкуствени водоизточници използвани в случай на нужда, и поддръжката на стърнища, слогове, крайпътни ивици и участъци със сухи треви на територията на общината.

 

Димитър Димитров - Гл. сп. ОМП. и ЗН.

 

 

 

Назад »

    Адрес на Община Брацигово: ПК 4579, гр. Брацигово, ул. "Атанас Кабов" №6а, област Пазарджик