Община Брацигово logo
Община Брацигово

 

СТАРТИРА ПРОЕКТ „ ОСИГУРЯВАНЕ НА ТОПЪЛ ОБЯД В ОБЩИНА БРАЦИГОВО 2016г. „ по Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица 2014-2020 г.

 

25-04-2016

СТАРТИРА ПРОЕКТ „ ОСИГУРЯВАНЕ НА ТОПЪЛ ОБЯД В ОБЩИНА БРАЦИГОВО 2016г. „ по Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица 2014-2020 г.

 

 

     Агенцията за социално подпомагане стартира изпълнението на оперативната програма за храни с покана към общини и райони на общини на територията на страната за финансиране на обществените трапезарии на територията на страната.

Обществените трапезарии ще предоставят топъл обяд в работните дни от седмицата на:

  • лица и семейства, които получават месечни социални помощи;
  • на самотни неосигурени родители, които живеят с децата си;
  • на самотни възрастни лица с минимални пенсии;
  • на скитащи и бездомни лица;
  • лица и семейства, инцидентно пострадали от бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ по реда на Закона за социално подпомагане. 

 

 

      Видовете хранителни  продукти за приготвяне на топлия обяд ще бъдат определяни от съответната община. Тя ще има ангажимента и отговорността да гарантира предоставяне на разнообразно седмично меню, с което да се осигури балансирано хранене на целевата група,  при спазване на изискванията за безопасност на храните и националните стандарти и норми за хранене.

 

Желаещите да ползват услугата могат да подават заявление по образец Приложение № 2 на фронт - офиса на Общинска администрация град Брацигово с постоянен срок до приключване на проектните дейности.

Комисия определена със Заповед на Кмета на Община Брацигово ще разгледа всички постъпили заявления и ще класира 50 бенефициента, съгласно утвърдената от Кмета на община Брацигово Процедура за класиране на потребители на социална услуга "Осигуряване на  топъл обяд - община Брацигово", а останалите ще бъдат включени в списък резерви;

Списъкът с одобрените бенефициенти ще бъде изложен на информационното табло на входа на Общинска администрация град Брацигово, входовете на кметствата по населените места.;

Обядът ще приготвя и доставя ежедневно през работните дни, от кухнята на „Домашен социален патронаж" - Брацигово;

 

Изтегли:

Заявление - декларация

Назад »

    Адрес на Община Брацигово: ПК 4579, гр. Брацигово, ул. "Атанас Кабов" №6а, област Пазарджик