Община Брацигово logo
Община Брацигово

 

Прерязаха лентата на първите два санирани блока направени с европейски пари в Брацигово.

 

23-08-2016

Зам-министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков, кметът на община Брацигово Петко Петков и областният управител на област Пазарджик Гинче Караминова днес 23.08.2016 г. официално прерязaха лентата на приключилото саниране на следните обекти:

         „РЕХАБИЛИТАЦИЯ И САНИРАНЕ НА МНОГОФАМИЛНА ЖИЛИЩНА СГРАДА на ул.„Ангел Попов" № 1А /Секция „А" и Секция „Б"/, гр.Брацигово;

         „РЕХАБИЛИТАЦИЯ И САНИРАНЕ НА МНОГОФАМИЛНА ЖИЛИЩНА СГРАДА на ул.„Слави Дишлянов" № 25,  гр.Брацигово;

         „РЕХАБИЛИТАЦИЯ И САНИРАНЕ НА МНОГОФАМИЛНА ЖИЛИЩНА СГРАДАна ул.„Слави Дишлянов" №27, гр.Брацигово.

           Лентата на ремонтираните жилищни сгради прерязаха пред собствениците на апартаменти, които се радваха на новата придобивка. Сред официалните гости бяха и управителите на строителните и надзорните фирми, редица общински съветници, представители на община Брацигово, домоуправителите и граждани. Тържествен водосвет за здраве на живущите и благопожелания към всички граждани и гости отправи отец Христо Булев.

            Реализираните обекти са първи в Област Пазарджик и притежават всички необходими строителни книжа във фаза на проектиране и строителство. За същите има издадени разрешения за ползване от ДНСК - София. В словото си Кмета на Общината благодари на правителството в лицето на зам-министър Нанков за подкрепата и съдействието осигурено от тяхна страна за реализацията на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, на строителите и надзорните фирми за качественото изпълнение на обектите. Кмета на общината благодари и на новодомците за търпението, което проявиха по време на строително ремонтните дейности като подчерта че е необходимо да полагат грижи за добра поддръжка и занапред.

            Реалното изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради стартира на 15.02.2015 г. с ПМС № 18  на Министерския съвет. След провеждане на процедурите по избор на изпълнители ремонтните дейности и по двата блока са напълно завършени. Освен изолация на фасадите и цялостна хидроизолация на покривите, изцяло са подменени и дограмите на апартаментите. Обновени са общите части на сградите и избените помещения. Усвоените европейски средства по обекти са както следва : За жилищен блок на ул.„Ангел Попов" № 1А /Секция „А" и Секция „Б"/, гр.Брацигово - 1113358,13 лева. За жилищен блок на ул.„Слави Дишлянов" № 25,  гр.Брацигово - 480862,56 лева. За жилищен блок  на ул.„Слави Дишлянов" №27, гр.Брацигово - 496386,24 лева. В обновените сгради живеят над 100 семейства, чиито апартаменти са санирани напълно безплатно.

               „Благодаря на моите съседи за търпението и усилията, благодаря на правителството, областна администрация, Българска банка за развитие и  местната власт за съдействието и нека ни е честита новата сграда", бяха думите на Денка Томова - управител на Сдружение на собствениците "Надежда".

           В град Брацигово предстои да бъдат санирани още 3 блока, в които са регистрирани в сдружения на собствениците и за които община Брацигово е представила документи  в  Българската банка за развитие гр. София за сключване на договори за финансиране.

Назад »

    Адрес на Община Брацигово: ПК 4579, гр. Брацигово, ул. "Атанас Кабов" №6а, област Пазарджик