Община Брацигово logo
Община Брацигово

 

Първият звънец удари за 554 ученици в община Брацигово

 

15-09-2016

Първият учебен ден - 15 септември - е една от най-запомнящите се и най - тържествени дати за всеки от нас. Училището е духовното огнище, пред което се прекланят всички българи. То е било и винаги ще бъде неизчерпаем източник на сила и авторитет.

Скъпи ученици, днес някои от вас ще прекрачат с трепет прага на своето първо училище, а други за последен път ще чуят септемврийския звънец, преминавайки през една трудна и вълнуваща година. Всички вие сте поели по един стръмен, но интересен път - към знанието и науката. Искам да ви уверя, че тук ще срещнете много нови приятели и много приключения. Днешният ден ще бъде запомнен от всички ви с учителя, който посреща грижовно своите ученици. Подайте му ръка, доверете му се и той ще ви приведе през знанието и науката. Бъдете отговорни и дисциплинирани в учението, за да реализирате целите си.

Уважаеми учители, вие имате нелеката и отговорна мисия да подкрепяте своите възпитаници и да им покажете, че науката е мъдрост, която винаги дава своите добри плодове. Запазете усмивката на първия учебен ден. Продължавайте с нестихващ ентусиазъм и повече търпение да възпитавате децата ни.

Бих искал на този светъл ден да ви пожелая да сте здрави, упорити и дръзновени. Нека стремежът към знания ви води по пътя нагоре, към най-смелите мечти.

Честит първи учебен ден !

 

ПЕТКО ПЕТКОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА БРАЦИГОВО

Назад »

    Адрес на Община Брацигово: ПК 4579, гр. Брацигово, ул. "Атанас Кабов" №6а, област Пазарджик