Община Брацигово logo
Община Брацигово

 

Грейнаха светлините на Рождественската ясла и коледното дърво на площад „Централен“

 

05-12-2016

Церемонията по запалването на  коледните светлини в град Брацигово се превърна в истински празник  за  малки  и  големи. Елхата в центъра на града грейна, а до нея се приюти и станалия вече традиция макет на  Рождествената ясла.

 

Малко след 17.00 часа на 5-ти декември кметът на общината г-н Петко Петков с обратно броене символично включи осветлението на живата 12-метрова елха в градинката пред Младежкия дом. Той отправи коледно приветствие към съгражданите и гостите на града за здраве, весело настроение и светли празници. Градоначалникът изказа специални благодарности за доброто представяне на малките певци от ДГ"Здравец" и ДГ"Божура Фурнаджиева" и двете училища в града. На площада се представи и мажоретния танцов състав при „Народно читалище Васил Петлешков-1874", който успя да стопли публиката със своите прекрасни изпълнения. В близост до коледното дърво бе поставена и пощенска кутия за всички малчугани, които ще пускат своето писмо с желание за коледна играчка.

 

Песни, танци, вино, топли банички, ароматни курабийки и добро настроение, забавляваха гостите на тържеството. Нетипично за мразовития ден оживление и приповдигнато настроение се възцари на централния площад. Традиционното запалване на коледните светлини завърши с  много усмивки и весело настроение, а празничната заря както винаги бе кулминацията на ритуала в навечерието на Коледа.

Назад »

    Адрес на Община Брацигово: ПК 4579, гр. Брацигово, ул. "Атанас Кабов" №6а, област Пазарджик