Община Брацигово logo
Община Брацигово

 

В Брацигово избраха любим учител

 

25-05-2017

В Брацигово тържествено бе отбелязан 24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. Всяко училище и детска градина пристигна до центъра на града със шествие. По традиция присъстващите бяха поздравени от кмета Петко Петков, а Председателят на ОБС Надежда Казакова  връчи на учителите грамоти в категория „Най-любим учител".

Йорданка Кацарова,  учител в подготвителна група в ДГ "Здравец"  спечели титлата „Любим учител" . Кацарова спечели вота с признанието на учениците й и техните родители. Учителят на годината не успя да скрие вълнението си, но в емоционалното си слово благодари не само на целия екип на ДГ"Здравец", но и на всички, които са гласували за нея.

С титлата „Любим учител" се сдобиха и Мария Апостолова, преподавател по английски език от 2-ри до 4-ти клас в Начално училище "Васил Петлешков" и Екатерина Величкова, учител по български език и литература в Средно училище "Народни будители"гр. Брацигово.

Конкурсът има за цел да възпитава доверие към българския учител и интелектуалец, който с всеотдаен труд пали искрата на познанието и дава хоризонт на всеки, който иска по-добро бъдеще за себе си.

Назад »

    Адрес на Община Брацигово: ПК 4579, гр. Брацигово, ул. "Атанас Кабов" №6а, област Пазарджик