Община Брацигово logo
Община Брацигово

 

Общинари предприеха инициатива по засаждане на цветя по случай 12-ти октомври ден на българската община.

 

15-10-2018

Общинари предприеха инициатива по засаждане на цветя по случай 12-ти октомври ден на българската община.

Над 250 хризантеми бяха посадени на територията на град Брацигово за Деня на българската община, който се отбелязва всяка година на 12 октомври. В инициативата се включиха всички служители от Общинска администрация и Общински съвет.

Цветни хризантеми бяха посадени в градинката на кръгово движение при Вълев бунар, парк „Априлци", в градинките в централната част на града и в кашпите, разположени пред входа на Общината.

Безспорно е, че градът придоби обновен вид, но за съжаление системно се установяват липси на цветя и храсти. От общината напомнят за стриктно спазване на  Наредбата за изграждане и опазване на зелената система на територията на община Брацигово. Нарушителите ще се наказват с глоби от 50 до 500 лв. Предупреждаваме гражданите и гостите на град Брацигово, че за установяване на нарушенията се използват видеонаблюдение и засилена полицейска охрана, особено по време на празничните и почивните дни. На нарушителите ще се съставят актове и ще бъдат налагани санкции в максималния предвиден размер. Гражданите, станали свидетели на подобни нарушения, могат да подават сигнали на тел. 035522065, дежурен по ОбСС в община Брацигово.

Призоваваме ви към опазване на чистотата и приветливия вид на града ни !

Назад »

    Адрес на Община Брацигово: ПК 4579, гр. Брацигово, ул. "Атанас Кабов" №6а, област Пазарджик